Keväällä 2012 Stanfordin yliopisto tarjosi perinteistä ”Machine Learning” –tietotekniikan kurssia perinteisten huippuprofessorien opettamana.

Kurssissa oli kuitenkin erityinen asianhaara. Sille pystyi osallistumaan kuka tahansa – ilmaiseksi.

Machine Learning -kurssille ilmoittautui yli 100 000 oppilasta ympäri maailmaa rahaan, aikavyöhykkeeseen tai sijaintiin katsomatta.

”100 000 oppilasta. Antakaa laitan tämän perspektiiviin”, Daphen Koller nauraa TedTalk-esiintymisessään kesällä 2012. ”Opettaakseen saman määrän ihmisiä perinteisillä menetelmillä [professorilta] menisi projektiin 250 vuotta.”

TED Talk – What we’re learning from online education

Tietoa ja ymmärrystä ilman rajoja

Daphne Koller on toinen Stanfordin professoreista, jotka perustivat aikaisemmin vuonna 2012 laukaistun Coursera-projektin. Coursera on huippuyliopistojen tukema verkko-oppimisympäristö, jossa on toistaiseksi yli 200 uudenlaista verkkokurssia käytävänä ilmaiseksi verkossa.

Oppilaat käyvät läpi videoituja luentoja. He tekevät kotitehtäviä, muodostavat tiimejä Skypen välityksellä ja suorittavat loppukokeen verkossa. Lopuksi he saavat arvosanan ja yliopiston leimalla varustetun todistuksen.

Courseran tarina on vain eräs esimerkki mahdollisuuksista, joita oppimiskokemusten luominen digitaalisissa ympäristöissä mahdollistaa. Verkko-oppiminen voi tulevaisuudessa muuttaa kaiken lukiokoulutuksesta organisaatioiden kasvamiseen.

Ne, jotka löytävät oikeat keinot, tulevat olemaan tulevaisuuden voittajia.

Näkemyksiä paremmasta maailmasta

Me Contextissa olemme jo pitkään uskoneet muutokseen, jonka verkko-oppiminen tuo organisaatioiden keinoihin kehittää työntekijöidensä osaamista.

E-learning on rantautunut Suomeen kohtalaisen hitaasti. Tulokset kuitenkin todistavat, että nykytila on vain alkuverryttelyä tulevalle.

Me uskomme, että kun suuri määrä ihmisiä tarvitsee uusia taitoja, uutta ymmärrystä ja uudenlaista ajattelua, on tuore innovaatio mahdollista valjastaa opiskelun tueksi. Digitaalisia mahdollisuuksia –blogissamme tulemme jakamaan näkymiä uuteen ja inspiroivaan oppimisen maailmaan.

Tervetuloa mukaan!