HSL haluaa palvella erilaisia matkustajaryhmiä entistä paremmin. Varsinkin liikkumis- ja toimimisesteisten matkustajien palvelu vaatii linja-auton kuljettajalta paljon, sillä liikkumisen apuvälineiden ja matkustajien tarpeiden kirjo on laaja. Tarvitaankin ennen kaikkea taitoa auttaa asiakaslähtöisesti. Tästä syystä HSL:llä otettiin koulutuksen yhdeksi välineeksi video.


Videolla nähdään todellisia tilanteita

Liikkumis- ja toimimisesteisten matkustajien palveleminen on osa jokaisen HSL:n liikennöitsijän palveluksessa toimivan kuljettajan koulutusta. Contextin HSL:lle tekemä video ”Onnistunutta matkaa kaikille!” on keskeinen osa kuljettajien koulutusta, sillä videolle kuvattuja käytännön esimerkkejä olisi mahdotonta toteuttaa perinteisessä luokkakoulutuksessa.  HSL:n kouluttaja Samuli Honkonen kertoo, että videon avulla päästään suoraan kuljettajien oikeaan, aitoon työympäristöön. ”Asia on helpompi ymmärtää ja omaksua, kun se liittyy selkeästi juuri omaan työhön. Videon avulla pystymme myös välittämään viestimme samanlaisena eri tilaisuuksissa ja eri kouluttajien toimesta”, Honkonen kertoo.

Videolla näytetään esimerkkejä kymmenen liikkumis- tai toimimisesteisen matkustajan linja-automatkasta, kerrotaan kunkin matkustajaryhmän erityishaasteista ja näytetään oikeaoppisia tapoja auttaa matkustajaa.  Mukana on kaksi eri näkövammaista henkilöä, kuulovammainen henkilö, puhe- ja kehitysvammaiset matkustajat sekä manuaali- ja sähköpyörätuolilla ja rollaattorin kanssa liikkuvat matkustajat. Lisäksi videolla näytetään otteita ikääntyneen henkilön ja lastenvaunujen kanssa liikkuvan henkilön matkasta sekä kuljettajan oikeasta toimintatavasta poikkeustilanteessa.

Tärkeintä on halu auttaa oikein

Liikkumisen apuvälineitä on monenlaisia ja matkustajien omatoimisuuden taso vaihtelee suuresti. ”Yksi koulutuksen tavoite oli näyttää kuljettajille, miten paljon erityyppisiä liikkumisen, näkemisen ja kuulemisen apuvälineitä on”, kertoo videon käsikirjoittajana toiminut Eeva Koutaniemi. Toisena tavoitteena Koutaniemen mukaan oli kuljettajien valmentaminen asiakaslähtöiseen auttamiseen: ”Matkustajien tarpeet vaihtelevat suuresti ja tärkeää on antaa heille sellaista apua, mistä on oikeasti hyötyä. Paras tapa aloittaa auttaminen onkin se, että kysyy matkustajalta, miten häntä voi auttaa. ”

Videolle on ollut tilausta

Samuli Honkosen mukaan yhteistyö Contextin kanssa sujui mallikkaasti. ”Koko projekti sujui todella hyvin. Yhteistyö Contextin kanssa oli helppoa ja mutkatonta. Ideointi ja käsikirjoitus kehittyi hienosti koko projektin ajan ja ohjaus sekä kuvaustekniikka olivat mielestäni huippuluokkaa”, Honkonen kertoo . Video on myös otettu HSL:llä erittäin hyvin vastaan. ”Ensimmäisessä pilottikoulutuksessa mukana olleet kuljettajat pitivät myös videota hyvänä tapana tuoda esiin esteettömään liikkumiseen liittyviä asioita”, Honkonen kertoo.